Kids yoga

foto_kidsWat is kinderyoga

Spelenderwijs ontspannen, op een speelse manier yoga houdingen leren, ademhalingsoefeningen doen, rust en evenwicht vinden en je concentratie vergroten. Bewustwording van je lichaam, je omgeving en je emoties. Hoe respecteer ik mijn eigen grenzen en die van de ander, vertrouwen, zelfvertrouwen en respect. Het gaat er niet om wie de beste is, dat wat je doet is goed. Plezier staat voorop!
Elke week een ander yoga avontuur zoals zee, strand, indianen, oerwoud, kabouters of bijvoorbeeld regenboog. Spelvormen, tweetallen, thema’s, creativiteit en ontspanning. Voor de oudere kinderen worden de houdingen wat langer aangehouden, voor de jongere kinderen gaan we naar aanleiding van een verhaal de yogahoudingen uitbeelden van de dingen en/of dieren die we onderweg op onze reis tegenkomen.

Waarom kinderyoga

In het dagelijks leven groeien kinderen op in een prestatiegerichte, snelle maatschappij waarin weinig ruimte is voor het bewust ervaren van je eigen ik. Daarnaast levert kinderyoga een positieve bijdrage aan o.a. vertrouwen en zelfvertrouwen, evenwicht, coördinatie, ritme, concentratie en ontspanning. Het leren respecteren van je eigen en andermans grenzen. Je geaccepteerd voelen en plezier ervaren zonder competitie.

Voor wie

Kinderyoga is voor ieder kind in de leeftijd van 5 tot 12 jaar. Het kan o.a. ondersteunend zijn bij kinderen die problemen hebben met; concentratie, coördinatie, ademhaling, beweging/motoriek, slapen, angsten, eetproblemen, bedplassen, hoofdpijn, buikpijn, stotteren, negatieve aandacht vragen, agressief/passief gedrag. Ook voor kinderen met ADHD en ADD kan yoga ontspannend werken.

Yoga voor Tieners

Yoga voor tieners en jongeren in de leeftijd van 13 tot 17. Meer energie en een betere concentratie waardoor je sneller kunt studeren en meer tijd over hebt om leuke dingen te doen, ontspanning bij examenstress, een mooie huid en een soepel en slank lichaam. Yoga geeft energie, rust en ontspanning en je voelt je beter in je lichaam.