Studio Zilver | Ontspanning: rust en stilte ervaren in het lichaam
325
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-325,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
 

Ontspanning

Om je lichaam te leren kennen hoef je alleen maar te gaan zitten en te wachten, stil te worden, te observeren en wat er in je opkomt tot je laten spreken. Het lichaam openbaart haar geheimen en haar grenzeloosheid en we ontdekken dat we een zijn met het geheel.
Kashmir Yoga, de kunst van het luisteren, Jean Klein

Voor mij zijn diverse vormen van Yoga, mindfulness, ademen, meditatie, stilte en de natuur manieren om te ontspannen en dichterbij mezelf te komen. Er wordt iets in mij aangeraakt wat ongrijpbaar is, ruimer maakt en een gevoel van ontspanning en geluk geeft. Bewust aanwezig zijn. Het voelt telkens weer als thuiskomen en brengt mij tot rust. De zonsopkomst en zonsondergang blijven mij fascineren, maar ook de ontluikende lente, het naar binnen keren van de winter en de schitterende kleurenpracht van de herfst en de warmte van de zomer. Een wandeling in het bos of aan zee, de wind in mijn haren of de zon op mijn gezicht kunnen me eindeloos dankbaar maken van geluk.

Het zijn de kleine momenten van bewustzijn, aanwezig zijn, in het NU, die ik intens beleef en koester. Zowel in de yoga als ook in de meditatie of mindfulness gaat het om het verbinden van de drukke mind met lichaamsbewustzijn en daarin even momenten van rust en stilte kunnen ervaren. De continu met gedachten gevulde geest komt zo tot rust en het lichaam kan ontspannen. In mijn praktijk begeleid ik je graag in al deze vormen van lichaamswerk of body-awareness.

Privésessie

Yoga – adem – meditatie – mindfulness

Een privé ontspanning sessie waarbij bijvoorbeeld een geleide bodyscan, ademhaling oefeningen, Yoga & meditatie of oefeningen uit de mindfulness afgestemd op jouw individuele behoeften, tot de mogelijkheden behoren. De doelstelling in al deze vormen van body- awareness is het herstellen van de algehele balans.

Yoga Nidra

Deze vorm van Yoga wordt ook wel “yoga for lazy people” genoemd of “slaap van de yogi”. Het is een begeleide meditatie techniek die wordt gebruikt om een zo diep mogelijke staat van ontspanning te bereiken. Op een verwarmde behandeltafel blijf je gedurende ongeveer 45 minuten wakker en aandachtig liggen. Waarbij je door middel van een serie observatie oefeningen steeds meer naar binnen keert om vervolgens in een zo diep mogelijke staat van rust en stilte te komen. Dat is de plek waar lichaam en geest zich kunnen ontspannen en regenereren.

 

Daarnaast is het mogelijk om bovenstaande body-awareness behandelingen te combineren met een massage of therapeutische behandeling zoals Thaise voetreflex of Shiatsu Ryoho therapie. Naar keuze kunnen we dan een Thais voetbad ritueel, een geleide meditatie of ademoefening aan begin of het einde van de behandeling extra en naar jouw wens en behoefte toevoegen.

Contact met Karin

Is dit wat voor jou? Maak een afspraak